Monday, 1 June 2015

Penghijrahan seorang Nur Emilia Sazlin 😊

Assalamualaikum 😊 Its been a longggg time cik puan tak update blog kan. Tetiba hari nih rasa macam banyak masa nak update sesikit. Hari nih dah dua hari cik puan bekerja di AffinHwang Menara Boustead, Kuala Lumpur. Still same company, cuma location dah lain. Actually kan, takpernah terdetik, terfikir, terasa nak bekerja kat sini. Tapi apakan daya. Mungkin rezeki cik puan dekat sini. Alhamdulillah. Dengan berbekalkan masa dua minggu, bertungkus lumus, berkelam kabut cik puan get ready nak datang sini. Alhamdulillah, dari segi fizikal, 95% ready tapiiiiiii. Dari segi mental, 45% je yang ready. Belum bersedia nak tinggalkan Penang. Emmmm. 

1 June 2015

Bermulalah perjalanan hidup cik puan di Kuala Lumpur. Lebih afdal lagi ayatnya cik puan dah jadi perantau. Mencari sesuap nasi di negeri orang. Setiap hari cik puan berdoa agar dipermudahkan segala urusan dekat sini dan berharap sangat penghijrahan ini ada hikmahnya. InshaaAllah. Dalam masa yang sama, cik puan berdoa lagi heharap boss datang and cakap, "Emilia, you will be transfer back to Penang soon" Harapannn 😢 Baru satu hari dekat sini, dah berharap setinggi gunung ledang. Haha. Redha je lah emilia. Nak cari sesuap nasi kannn. Sekarang, cik puan tengah biasakan diri dengan keadaan sekitar. Rasa kelakar pon ada, macamlah takbiasa duduk KL 😁 Tak apa lah, setiap kejadian itu ada sebabnya. Selalu berdoa yang terbaik untuk diri ini 😊 Okaylahh, cik puan dah taklarat nak menaip. Ada masa, sambung lagi. Doakan yang terbaik untuk cik puan ye. Bai kawan kawan 😘 Nahh cik puan belanja satu gambar cik puan nak masuk opis pagi tadi 😝 Bai lagi sekali. Muahciked 😘


2 comments: